Ervaringen

Mijn werkervaringen als ergotherapeut van de afgelopen jaren is zowel verpleeghuizen, revalidatie, ziekenhuis en EEE (Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie/Eerstelijns ergotherapie).

Ik ben afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstudeeropdracht was de activiteitenweger. We hebben met deze opdracht diverse aanvullingen en verbeteringen aan dit instrument kunnen toevoegen.

Activiteitenweger is een zelfmanagement instrument om belasting-belastbaarheid in balans te krijgen.

Op 6 oktober 2016 werd de nieuwe richtlijn valpreventie ergotherapeuten geïntroduceerd. Hier heb ik aan meegewerkt als deelnemer van de ontwikkelgroep.

Ik heb diverse cursussen gevolgd oa. training CVA cliënten, CVA richtlijn, ergotherapie bij ouderen, PRPP (een instrument om iemands informatieverwerking in kaart te brengen) en de activiteitenweger. Op dit moment ben ik me aan het specialiseren binnen de ergotherapie op het gebied van de hersenen. Ik hoop mij eind 2017 naast ergotherapeut ook cognitieve revalidatie therapeut (CPCRT) te noemen.

In mijn verleden heb ik bijna 20 jaar als operatieassistent chirurgie gewerkt in diverse ziekenhuizen in binnen en buitenland. Ik heb ik in 2009 de overstap gemaakt naar ergotherapie.

In mijn laatste jaren als operatie-assistente ben ik in militaire dienst geweest en heb diverse uitzendingen meegemaakt. Daarnaast was ik toen ergocoach. Het contact met mensen op een operatiekamer heb ik al die jaren gemist en hierdoor werd mijn keuze om de overstap naar ergotherapie te maken duidelijk.

Ik merk, dat ik mijn kennis van hoe letsels worden geopereerd goed kan combineren met de kennis als ergotherapeut.

foto nicole

ervaringen kaart